Přeskočit na obsah

Lze vůbec dosáhnout krásné pleti bez invaze?

ObchodBodyCare 7 min

Tuto otázku jsme položili paní Aleně Jírů, majitelce společnosti Body & Care Clinic s.r.o., která je exkluzivním distributorem několika evropských značek estetických přístrojů a kosmetiky a pravidelně nás informuje o novinkách estetickém a kosmetickém oboru.

Co je to vlastně ideál krásné pleti? A lze takového stavu opravdu dosáhnout neinvazivně?

Je naprosto pochopitelné, že téměř každá z nás touží po krásné a mladistvé pleti bez vad na kráse. Je ale potřeba si uvědomit, že tu hranici máme každá nastavenou úplně jinak a v průběhu věku se ta hranice může dost měnit. Navíc naše vlastní představy o kráse budou vždy dost ovlivněny moderními trendy, sociálními sítěmi, celebritami a médii. Je ale potřeba zůstat nohama na zemi a nepodléhat takovému nátlaku. Influencer, vydávající se za odborníka, je opravdu krajní mez, kam není dobré chodit pro radu, ale spíše za zábavou. Vždycky by ty požadavky na „krásnou pleť“ měly být trochu reálné. Mladá žena ve věku kolem dvaceti let bude chtít pravděpodobně krásnou a čistou pleť bez akné, oproti tomu žena kolem padesáti let ji bude chtít bez pigmentací a bez vrásek. Za mě jednoznačné platí, že krásná pleť, je zdravá a dobře vypadající, a to přiměřeně věku. Navíc je potřeba si uvědomit, že krása vždy trochu vychází z nitra, takže pokud je žena šťastná a spokojená sama se sebou a svým životem, vždy se to odrazí na vnější kráse. Pokud o sebe žena celý život nepečuje, neumí se odlíčit a plácá na sebe bez rozmyslu, co jí přijde pod ruku, tak to na té pleti zkrátka bude na první pohled vidět. Takže základ je celoživotní, pravidelná a dobře nastavená kosmetická péče. Osobně jsem se naprosto zamilovala do Eberlin Biocosmetics, kterou na českém a slovenském trhu zastupujeme.

Je nějaké procedura, kterou byste opravdu doporučila, a která mi viditelný a dlouhodobý efekt?

Za mě je tou procedurou jednoznačně radiofrekvenční lifting, a můj oblíbený přístroj je platforma Elite od Biotec Italia, což je renomovaná evropská společnost s dlouhou tradicí. Rozhodně bych doporučila se vyvarovat procedur na levných přístrojích pochybných dodavatelů, protože to považuji za mrhání časem a finančními prostředky. Osobně radiofrekvenční lifting s oblibou označuji jako princeznu všech neinvazivních procedur, protože se dá použít preventivně od 30 let věku, kdy se s námi postupně začíná loučit náš vlastní kolagen, a horní hranice je v podstatě neomezena. Doporučuji začít intenzivní kúrou alespoň 5 procedur po sobě jdoucích a pak pokračovat s udržovacími procedurami jednou měsíčně, nebo vždy po roce zopakovat intenzivní kúru. Samozřejmě také záleží na tom, s jakým stavem pleti přicházím a jaké jsou moje představy a na kolik jsou reálné. Tedy někomu bude stačit 1 procedura, někomu 5 a někdo jich bude potřebovat k dosažení uspokojivého výsledku 10.

Pokud je radiofrekvenční lifting princeznou neinvazivních procedur, tak královnou je jaké procedura?

Pro mě je tou královskou disciplínou CFU SMAS LIFTING, protože zde dochází k opravdovému pozvednutí ochablých kontur pleti a k jejich opětovnému zpevnění. Efekt je zjevný bezprostředně po proceduře a pleť je viditelně zpevněná a pružná, ovál obličeje je znovu dobře definovaný a celkový vzhled pleti je výrazně omlazen. S CFU SMAS liftingem dosáhnete opravdového viditelného efektu, který se navíc ještě v čase zlepšuje. Dnes jsou již metody CFU SMAS LIFTING cenově dobře dostupné, a zejména díky inovativní platformě Elite od Biotec Italia tuto proceduru můžete absolvovat za cenu kolem 5 tisíc Kč, takže ceny kolem 50 tisíc za proceduru, dostupné jen pro pár vyvolených, jsou opravdu minulostí. Navíc dnes je tato procedura i velice rychlá, nebolestivá a my jí s oblibou říkáme „omlazení přes polední pauzu“.

Hovoříte o platformě Elite od Biotec Italia. To je nějaký speciální přístroj?

Ano. Do tohoto přístroje jsem se naprosto zamilovala! Úžasná multifunkční a modulární platforma, kterou rozhodně doporučuji, protože jde o zcela mimořádný přístroj, ke kterému lze postupně dokupovat samostatné aplikátory jak na obličej, tak tělo. Platformu nyní máme za zaváděcí cenu. Za mě neuvěřitelná variabilita, se kterou jsme se v profi estetických přístrojích nikdy nesetkali, a ze které jsme nadšeni. Představte si, že máte jeden jediný univerzální přístroj, ke kterému lze dále dokoupit až 12 aplikátorů, například kryolipolýzu na obličej i tělo, frakční radiofrekveci, CFU, radiofrekvenci a mnohé další! A pozor, i zde platí, že přístroj lze použít v kosmetickém salonu.

Vy osobně jste se svojí pletí spokojena? Máte nějaké zákroky plastické chirurgie?

Možná se to bude zdát neuvěřitelné, ale i přes zjevné „vady na kráse“, jako jsou pigmentace, sem tam vráska a syslíci, jsem se stavem své pleti spokojena a neřeším kdejakou tečku, nebo jinou blbost. Nemám žádné zákroky plastické chirurgie, ale to vůbec neznamená, že jsem jejich odpůrce. Já jsem prozatím vždy vystačila s neinvazivní péčí. Moje pravidelná denní kosmetická rutina je od Eberlin Biocosmetics, bez toho se neobejdu a jsem důsledná. Jednou za rok si dopřeji kúru radiofrekvenčního liftingu, to moji pleť vždy pořádně nakopne a efekt pozoruji dlouhodobě. V zimním období je to pro změnu kúra fotorejuvenace, no a pomyslnou třešničku na dortu představuje CFU Elite od Biotec Italia.

Na co se mohou těšit Vaši klienti z řad profesionálních kosmetických salonů?

V letošním roce jsme získali pro Českou a Slovenskou republiku několik exkluzivních zastoupení estetických přístrojů. Jedná se zejména o značky jako Adipologie a právě zmiňované přístroje od Biotec Italia. Partneři z řad profesionálů mají možnost si u nás všechny přístroje v našem showroomu v Praze Radotíně vyzkoušet. Připravujeme také mnoho nových kosmetických i estetických seminářů, zaměřených také na přístroje. Všechny naše novinky můžete sledovat na našem webu, nebo se u nás rovnou telefonicky informovat.

Alena Jírů

Body & Care Clinic s.r.o.
obchod@bodycareclinic.cz
Tel.: +420608004321