Přeskočit na obsah

Jak pečovat o pokožku s akné?

ObchodBodyCare 3 min

Akné je problém, který dovede potrápit nejen v mládí, ale vlivem hormonálních změn také v dospělosti. Někoho dokonce akné sužuje celý život. Používání roušek a respirátorů vede u problematické pleti mnohdy k dramatickému zhoršení jejího stavu. Jaké jsou možnosti řešení tohoto problému a jak správně o problematickou pleť pečovat? Především je potřeba říci, že každý stav akné se dá zlepšit, chce to pouze trpělivost a důslednost. Moderní dermokosmetika, jako je Eberlin Biocosmetics, si dovede s takovým problémem poradit.

Postup domácí péče o problematickou pleť

Slyšíme to ze všech stran, ale opravdu málokdo se tímto zlatým pravidlem péče o pleť řídí. Pouze dobře očištěná pokožka, s vyrovnaným pH, dokáže kvalitně regenerovat a absorbovat další účinné látky obsažené v kosmetických přípravcích.

Péče o pleť ráno

  1. Každý den ráno je nezbytné po opláchnutí vodou vyrovnat pH pokožky vhodně zvolenou pleťovou vodou. Pro aknózní pleť zvolíme pleťovou vodu FORTE LOTION
  2. Teprve následně aplikujeme lehký hydratační a matující gel XEBOR DAY GEL, který je vhodný zejména pro mladší pleť. Pro pleť nad 30 let již můžeme i ráno použít hydratační krém XEBOR NIGHT CREAM, který má rovněž příjemnou a lehkou hydratační konzistenci.

Péče o pleť večer

  1. Ve sprše nebo u umyvadla proveďte mokré očištění pleti pomocí ČISTICÍ PĚNY
  2. Následně pleť dokonale odličte a zbavte všech nečistot pomocí pleťového mléka FORTE FLUID
  3. Opět je nezbytné vyrovnat pH pokožky vhodnou pleťovou vodou FORTE LOTION
  4. Zásadním bodem péče o problematickou pokožku, který Vám přinese nečekané zlepšení pleti už po prvním použití, je aplikace rostlinného séra  XEBOR CBM
  5. Teprve po séru aplikujeme hydratační krém XEBOR NIGHT CREAM

Potravinové doplňky

Nezbytným pomocníkem v boji s akné jsou také potravinové doplňky, které účinně detoxikují organismus. V první řadě jsou to PROBIOTIKA ale také velmi účinné pitné kúry DEPUR Tato pitná kúra je rozvržena na 21 dní a doporučujeme ji nejen pro zlepšení vzhledu problematické pokožky, ale také pro nastartování hubnutí.

Péče v kosmetickém salonu

Správně nastavená péče o problematickou pokožku s akné v kosmetickém salonu zahrnuje především kúru několika ošetření XEBOR. Toto ošetření také s úspěchem aplikujeme u klientů, kteří mají akné na zádech. Další velmi vhodné ošetření je sada chemických peelingů z řady ACID LINE. V případě aknózní pokožky se provádí ošetření kyselinou mandlovou, která má silné antibakteriální vlastnosti.

Závěrem je potřeba říci, že návštěva kosmetického salonu jednou za měsíc Vám pomůže, ale podstatného zlepšení stavu pleti vždy dosáhnete pouze v případě, že ji doplníte vhodně nastavenou domácí péčí. Podívejte se na FB do našeho alba VÝSLEDKY a sami uvidíte, jakých výsledků lze dosáhnout správně nastavenou kosmetickou péčí.

Za Eberlin Biocosmetics, Alena Jírů